Faceți căutări pe acest blog

IMPORTANT NU ESTE DACA AM SAU NU DREPTATE.IMPORTANT E CA DIN DIALOGUL NOSTRU SA REZULTE CEL PUTIN O PUNERE PE GANDURI.


vineri, 7 martie 2008

Motto:"Nu conteaza daca am sau nu dreptate.Important este ca din dialogul pe care-l port sa rezulte cel putin o punere pe ganduri."

Despre patronul roman sau mic manual de mitocanie

Ce-si doreste azi tot romanul?Sa ajunga patron. Sa-si faca firma, firma de orice, important e sa fie patron.N-are planuri de afaceri, nu-si bate capul cu studii de piata, nu se gandeste la taxe si impozite, nimic nu conteaza mai mult pe lumea asta(lumea lui ce-i drept) decat sa devina ,peste noapte daca se poate, patron.
Si vine si ziua cand un avocat fara vocatie de "pledant", contra unei sume de 1000-1200Ron ii inmaneaza actele firmei.Si ce face micul nostru intreprinzator atunci?Abia atunci se gandeste cam ce-ar fi mai bine sa faca din cele 5-10 activitati mentionate in statutul firmei.Dar sa nu va imaginati ca sta prea mult pe ganduri.Nu. In general ori face comert( comert care la noi s-ar traduce prin"iau de aici mai ieftin si dau dincolo cu 2-3lei mai scump")ori isi face carciuma de cartier.Si sa nu uitam :agentie imobiliara.
Si uite asa ajunge romanul patron.Si credeti ca se pune pe munca?
Gresit.Isi cauta "asistent manager sau ,in limbaj de Bucuresti, secretara.
Dupa care face ce a vazut el in filmele proaste de la Hollywood.
Sta cat e ziulica de lunga la birou si tuna si fulgera pe amaratii care au avut ghinionul sa-l intalneasca dupa perioada in care a fost lacatus-mecanic sau strungar la Turbomecanica.Noroc cu mamaia din partea mamei care a capatat pamantul inapoi de la C.A.P.He,he ce prost a fost frate-sau Marin ca nu l-a ascultat si a vandut partea lui.Daca mai avea rabdare era si el milonar in euro fara sa faca nimic.
Si uite asa a ajuns ala de munceste azi in multinationala aia ,stresat de dead-line-uri ,cu nervii la pamant,imbracat la costum chiar si cand afara sunt 45 de grade la umbra.
Daca l-ar fi ascultat ar fi fost si el azi patron, cu asistenta personala, cu cafeaua in nas toata ziua si cu 2-3 oameni gata sa sara la comanda lui..
Ehe, bine-i sa fii patron in Romania......

Niciun comentariu: